Громадські ради як інституціалізація суспільно-політичних інтересів національних меншин в Україні - Рудницький, С.В. (Держава і право, 2010)
Проаналізовано стан і особливості функціонування дорадчо консультативних органів національних меншин при органах державного управління. Описано нормативно правову базу їх діяльності, розглянуто можливості представлення інтересів етнонаціональних груп у системі державного управління сучасної України. Ключові слова: суспільно політичні інтереси, репрезентація інтересів, національні меншини, дорадчо консультативні органи, громадські ради, етнонаціональна політика, державне управління.