Конституційний устрій Угорської Республіки - засоби і механізми формування та функціонування органів влади - Товт, М.М. (Держава і право, 2010)
У статті здійснений стислий аналіз формування і основних принципів функціонування конституційної системи органів влади Угорської Республіки. Системи, яка на думку автора цілком відповідає сучасним уявленням про демократичну правову державу, що рунтується на принципах чіткого розподілу завдань, функцій і повноважень між гілками та інститутами влади, децентралізації та деконцентрації владних повноважень, наявності належних засобів стримувань і противаг між ними. Ключові слова: конституція, парламент, парламентаризм, вибори, самоврядування, розмежування функцій і повноважень.