Невiдомi подробицi з iсторiї iнституту фiзики - Рябченко, С.М.; Манжара, В.С.; Негрiйко, А.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Історія Інституту фізики НАН України, одного з найстаріших наукових центрів України, якому в січні 2009 р. виповнилося 80 років, має і славні, і драматичні сторінки. З Інститутом пов’язана діяльність видатних вітчизняних учених, відомих фізиків, які формували наукові школи, започатковували нові напрями досліджень, створювали й удосконалювали матеріально-технічну базу закладу. Пам’ять про фундаторів вітчизняної фізичної науки послідовники шанують і прагнуть об’єктивного висвітлення їхньої діяльності.