Специфіка співробітництва міжнародних неурядових організацій з національними установами із захисту і заохочення прав людини - Бурлак, О.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена співробітництву міжнародних неурядових організацій з національними установами із захисту і заохочення прав людини. Автор досліджує акти міжнародних органів та форумів, які регулюються дане питання та наводить конкретні приклади із практики співробітництва міжнародних громадських організацій з національними установами з прав людини. Обґрунтовується висновок, що така співпраця є корисною, взаємовигідною та взаємодоповнюючою для обох сторін. Ключові слова: національна установа із захисту і заохочення прав людини, міжнародна неурядова організація, Паризькі принципи, міжнародні форуми.