Децентралізація та проблеми адміністративного самоврядування - Трачук, П.А. (Держава і право, 2010)
Розглядаються особливості оптимізації розподілу публічної влади шляхом її децентралізації та деконцентрації. Аналізується вітчизняна практика спроб здійснити політичну децентралізацію публічної влади, адміністративних реформ і проблем місцевого самоврядування. Ключові слова: публічна влада, виконавча влада, децентралізація, місцеве самоврядування.