Правова природа адміністративного примусу та його місце в діяльності органів Державної податкової служби України - Павлюх, О.А. (Держава і право, 2010)
Розглядаються проблеми застосування адміністративного примусу, який є невід’ємною складовою системи методів державного управління суспільством. Звертається увага на класифікацію заходів адміністративного примусу і механізм їх реалізації в практиці діяльності податкових органів. Ключові слова: адміністративний примус, заходи адміністративного примусу, адміністративне попередження, адміністративне припинення, адміністративне стягнення.