Деякі аспекти розуміння юридичних конструкцій - Зінченко, О.В. (Держава і право, 2010)
Розглядаються питання теоретико правового аналізу поняття та сутності юридичних конструкцій в сучасних умовах. Автором визначаються особливості юридичних конструкцій як складової юридичної (правотворчої) техніки, розглядаються питання їх місця і ролі як засобу правотворчої техніки, а також проводиться аналіз значення юридичних конструкцій в процесі пізнання правових явищ. Ключові слова: юридична конструкція, юридична техніка, правотворчість, нормативно правовий акт, правовідносини.