До питання про легітимацію влади Рад в період становлення більшовицької диктатури в УСРР - Дмитрасевич, С.О. (Держава і право, 2010)
Проаналізувавши документальні джерела, автор статті дійшов висновку, що ради, під прикриттям яких було встановлено диктатуру більшовицької партії в Україні, мали надати їй легітимного статусу. Ключові слова: більшовики, переворот, диктатура, ради, влада. легітимація, державність.