Проблеми типологізації державно-правових режимів: теорія і методологія - Дроботова, Д.Б. (Держава і право, 2010)
Досліджуються теоретичні і методологічні проблеми типологізації державноправових режимів, визначаються основні підходи до їх розв’язання, надається характеристика основних типів державно правових режимів у контексті визначення місця та ролі права у функціонуванні та організації державної влади. Автор доводить, що в основі дослідження типів державно правових режимів лежить процедура виявлення їх базисних і невід’ємних ознак, що характеризують той чи інший тип державно правового режиму. Ключові слова: державно правовий режим, типи державно правових режимів, право, державна влада, принцип верховенство права, демократія.