Застосування практики Страсбурзького суду як джерела права (за матеріалами рішень і ухвал Верховного Суду України) - Соловйов, О.В. (Держава і право, 2010)
Стаття присвячена проблемі застосування практики Європейського суду з прав людини при вирішенні справ судами України з огляду на її визнання джерелом права в Україні. Подано огляд деяких рішень і ухвал Верховного Суду України у справах про дифамацію за період з 2006 по 2009 рр. На основі цього сформульовано висновки щодо особливостей сприйняття практики Страсбурзького суду як джерела права Верховним Судом України. Ключові слова: Верховний Суд України, Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод, Європейський суд з прав людини, судова практика, джерело права, дифамація.