Поняття та зміст системи національної безпеки - Антонов, В.О. (Держава і право, 2010)
Розглядаються актуальні проблеми, присвячені аналізу поняття і змісту системи національної безпеки. На підставі наукового аналізу існуючих підходів до визначення цієї базової категорії теорії національної безпеки пропонується уточнити і доповнити певні об’ємні характеристики поняття «система національної безпеки». Ключові слова: система; система національної безпеки; функціонування системи національної безпеки; базові категорії системи національної безпеки.