Сутність юридичної природи свободи заповіту - Ковальчук, Я.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуто погляди вітчизняних і зарубіжних вченихцивілістів на юридичну природу свободи заповіту. Зокрема, одні науковці стверджують, що зазначена юридична категорія, є принципом спадкового права, а інші – ні.