Проблеми правового забезпечення процедури державного нагородження в Україні - Гайовий, В.І. (Держава і право, 2010)
Досліджується деякі проблемні аспекти процедури державного нагородження, зокрема, порядок представлення до нагородження, порядок подання документів особи, що представляється до нагороди, звертається увага на розмежування повноважень Президента України і Комісії державних нагород та геральдики при Президентові України при ухваленні остаточного рішення щодо нагородження.