Принцип гласності і відкритості судового розгляду: теорія, історія та перспективи розвитку - Тимченко, Г.П. (Держава і право, 2010)
Здійснена спроба дослідження в історико-правовому та теоретичному контексті доктрини принципу гласності та відкритості судового розгляду. Автор дійшов висновку про необхідність розробки нових підходів до розуміння гласності як принципу здійснення процесуальної діяльності.