Формування функцій князівської влади в період князя Олега - Настюк, А.А. (Держава і право, 2010)
Висвітлюються важливі проблемні питання формування князівських функцій в період правління князя Олега. Дослідивши військові походи князя Олега, автор виявив, які функції почались формуватись князівською владою і як вони реалізовувались на практиці. Автор дійшов висновку, що під час боротьби Олега за Київ та під час походу на Константинополь почала формуватись військова функція князівської влади. Встановлено, що здійснення князем військової функції дало можливість створити потужну у військовому відношенні та достатньо в економічному плані стабільну державу Київська Русь.