Незалежна самоврядна профспілка «солідарність»: політико-історичні передумови створення - Струтинський, В.Є. (Держава і право, 2010)
Аналізуються політикоісторичні передумови виникнення у Польщі суспільно-політичного конфлікту 19801981 рр., який спричинив формування незалежної від ПОРП самоврядної профспілки «Солідарність».