Етнополітична інтеграція на пострадянському просторі: проект союзу Росії, України та Білорусі - Вітман, К.М. (Держава і право, 2010)
Продовжується вивчення процесів етнополітичної дезінтеграції та інтеграції. Дезінтеграція СРСР призвела до розпаду наддержави, однак започаткувала низку інтеграційних процесів на пострадянському просторі. Об’єктом вивчення є етнополітична інтеграція в межах проекту формування єдиної держави на терені Росії, України та Білорусі, запропонованого російською стороною.