Дослідження глобалізаційних процесів вітчизняними вченими - Співак, В.М. (Держава і право, 2010)
Аналізуються окремі праці вітчизняних учених у сфері дослідження проблематики глобалізаційного розвитку. Розглянуті головні положення наукових поглядів авторів у вивченні процесів трансформації держави, суспільства, інститутів політики та права. Обгрунтовано пріоритети політичної інституціоналізації сучасного світу на засадах гуманізації, інтелектуалізації та соціалізації.