Історичний процес становлення окремої думки судді як інституту в кримінальному судочинстві України - Чередніченко, О.С. (Держава і право, 2010)
Досліджується виникнення та розвиток інституту окремої думки судді. Автор проводить аналіз механізму реалізації окремої думки судді в кримінальному процесі на різних етапах її формування та вносить пропозиції по вдосконаленню даного інституту в кримінальному процесі України.