Забезпечення Україною належної законодавчої бази у сферах міграції та притулку відповідно до стандартів ЄС - Макаруха, З.М. (Держава і право, 2010)
Досліджено законодавчу базу України в міграційній сфері, а також її відповідності європейським стандартам. Звернено увагу як на прогресивні положення українського законодавства у вказаній сфері правового регулювання, так і його недоліки.