Участь держави у фінансуванні будівництва соціального житла: зарубіжний досвід - Сударенко, О.В. (Держава і право, 2010)
Аналізується зарубіжний досвід участі держави у фінансуванні будівництва соціального житла та забезпеченні права на житло. Визначено, що держави підходять до вирішення даної проблеми комплексно: шляхом фінансування, державного кредитування будівництва житла та шляхом надання будівельним організаціям податкових пільг, грантів, субсидій. Ключові слова: фінансування будівництва соціального житла; бюджетне фінансування будівництва житла; державне кредитування будівництва житла.