Академiчний часопис i сьогодення ("Віснику Національної академії наук України" — 80!) - Малієнко, О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Перший випуск журналу «Вісті Всеукраїнської Академії наук» (нині «Вісник Національної академії наук України») датовано жовтнем-груднем 1928 року. Отже, через 10 років після заснування Академії з’явився її офіційний друкований орган, який став літописом академічної науки впродовж майже усього періоду її становлення і розвитку.