Умови відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва - Терлецька, Л.М. (Держава і право, 2010)
Розглядається юридична природа відшкодування втрат сільськогосподарського виробництва, що полягає в забезпеченні компенсаційної, охоронної та регулятивної функцій щодо сільськогосподарського земельного фонду країни. Аналізуються історичні етапи розвитку вказаних механізмів, пропонуються певні напрямки вдосконалення регулятивної функції, дає комплексний аналіз ситуації що склалась, пропонує концентрувати такі кошти на рахунках Державної служби охорони ґрунтів. Ключові слова: втрати сільськогосподарського виробництва, вилучення сільськогосподарських угідь, викуп земельних ділянок, екологізація сільськогосподарського використання земель, охорона сільськогосподарських угідь.