Поняття та ознаки юридичних фактів в загальній теорії права та в теорії кримінального процесу - Сливич, І.І.; Семерак, О.С. (Держава і право, 2010)
Досліджуються питання, пов’язані із проблемами визначення поняття юридичних фактів та їх ознак в теорії права та теорії кримінального процесу, звертається увага на значення юридичних фактів для кримінально процесуальних відносин. Встановлюється етимологічний зміст даного поняття. Аналізуються існуючі позиції щодо характеру взаємодії поняття юридичних фактів та механізму кримінально правового регулювання. Ключові слова: факти, юридичні факти, кримінально процесуальні відносини, кримінальний процес, кримінальне судочинство, кримінально процесуальна діяльність, механізм кримінально процесуального регулювання.