Екологічне оподаткування як інструмент в міжнародно-правовому регулюванні торгівлі - Синчанський, С.О. (Держава і право, 2010)
Аналізується позитивний досвід застосування екологічного оподаткування іноземними державами. Наведені цікаві приклади та теоретичні узагальнення щодо конкретних дій держав направлених на захист навколишнього природного середовища в галузі оподаткування. Робота містить практичні рекомендації щодо регулювання екологічного оподаткування в Україні з огляду на позитивний досвід застосування екологічного оподаткування іноземними державами.