Правова природа міжнародних стандартів захисту соціальних та економічних прав засуджених - Ляхівненко, С.М. (Держава і право, 2010)
Досліджено правову природу міжнародних стандартів захисту соціальних та економічних прав ув’язнених. Визначено поняття та з’ясовано сутність міжнародних стандартів. Проаналізовані витоки міжнародних стандартів у сфері захисту прав людини. Запропоновано авторський підхід до розуміння правової природи стандартів захисту соціальних та економічних прав засуджених через договірний характер міжнародного права, що склався у ході багаторічної практики міждержавного співробітництва.