Церква і секта у спадщині В’ячеслава Липинського та Михайла Грушевського - Кондратик, Л. (Культура народов Причерноморья, 2004)
У статті аналізуються опозиційні підходи В. Липинського і М. Грушевського до питання про соціальні й культурні підстави секти, її суспільну дієвість у порівнянні з церквою.