Лiдери наукового пошуку (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2008)
Видатні вчені в галузях фізики, хімії, медицини, автори найяскравіших літературних творів, діячі, що зробили визначний внесок у справу миру і провідні економісти щороку 10 грудня отримують у Стокгольмі найпрестижнішу міжнародну відзнаку — Нобелівську премію: золоту медаль, диплом і чек на величезну суму шведських крон. Проте світова наукова спільнота цінує цю нагороду не стільки за її грошовий еквівалент, скільки за якість символу — визнання особливих заслуг лауреата, бо саме Нобелівська премія дала можливість зафіксувати обриси розвитку науки більш ніж за 100 років. Хто нині отримав із рук короля Швеції Карла ХVI Густава Нобелівську премію 2008 року?