Особливості правового регулювання ліцензування господарської діяльності у сфері обігу дорогоцінного каміння - Маліченко, О.М. (Держава і право, 2010)
Здійснення господарської діяльності, на сьогодні, в нашій державі постійно трансформуються залежно від встановлених і закріплених в нормативно правових актах визначених і регульованих державою процедур, зокрема, шляхом ліцензування господарської діяльності, тому державна галузева політика у сфері діяльності суб’єктів господарювання, пов’язаної з дорогоцінними металами і дорогоцінним камінням має бути відрегульована належним чином не тільки через призму ліцензування, але й з урахуванням забезпечення балансу економіки та національної економічної безпеки країни. Ключові слова: ліцензування, ліцензія, господарська діяльність, процедура, нагляд, контроль, суб’єкти господарювання, дорогоцінні метали і каміння, використання дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння.