Правові проблеми попередження політичного екстремізму в Україні - Петренко, Б.М. (Держава і право, 2010)
Розглядаються основні проблеми правового попередження політичного екстремізму виходячи як з вітчизняного, так і міжнародного досвіду. У дослідженні акцен- тується увага на проблемах пошуку чіткої політичної і юридичної термінології поняття «політичний екстремізм». Автор указує на необхідність позиціонування символічного і реального політичного екстремізму, на важливості диференціації правової боротьби з екстремізмом і правового обмеження діяльності політичної опозиції. Ключові слова: політичний екстремізм, тероризм, політична система, правове регулювання, маніпулювання, опозиція.