Про конституційно-правові засади національного суверенітету в Україні - Куян, І.А. (Держава і право, 2010)
Розглядаються характеристики народу та нації як суб’єктів конституційно-правових відносин, зв’язок етнічного і політичного чинників у змісті національного суверенітету.