Система майнових покарань Литовського статуту 1529 р. та Судебника 1550 р.: порівняльно-правове дослідження - Коваль, Т.Ф. (Держава і право, 2010)
Визначається сутність і характер системи майнових покарань за Литовським Статутом 1529 р. і Судебником Івана ІV 1550 р. Доведено, що зазначені системи суттєво відрізнялись, поперше, термінологічним відображенням майнових покарань у тексті правових пам`яток, подруге, факторами впливу на розмір як грошових винагород на користь потерпілих, так і грошових штрафів на користь держави. У статті висувається положення, що у Литовсько-Руській державі, на відміну від Московського царства, майнові покарання мали більш суттєве значення у загальній системі покарань.