Сервітутне право на українських землях Російської та Австро-Угорської імперій в ХІХ ст. - Петреченко, С.А. (Держава і право, 2010)
Проведено дослідження становлення і розвитку сервітутного права в Україні протягом ХІХ ст. та його характерних особливостей. Досліджено проблемні питання підстав виникнення сервітутів.