Класифікація парламентів за повноваженнями - Словська, І.Є. (Держава і право, 2010)
Подана класифікація парламентів з огляду регламентації їх повноважень у сфері законодавства. Крім того, проаналізовано повноваження Верховної Ради України, закріплені в Конституції України, що дозволяє зрозуміти становище і значення парламенту України в системі світового парламентаризму.