Вдосконалення регулювання правоохоронної діяльності в процесі розвитку системи органів державної влади в Україні - Скрипнюк, В.М. (Держава і право, 2010)
Аналізується специфіка правоохоронної діяльності, окреслюються основні теоретико-методологічні підходи до її наукового тлумачення, окреслюється система органів державної влади, які реалізують правоохоронну функцію. Автор вказує на існуючі в Україні проблеми правового забезпечення правоохоронної діяльності, пропонує шляхи удосконалення чинного законодавства в частині забезпечення і регулювання правоохоронної діяльності.