Історія становлення принципу єдиного громадянства в Україні - Хараджа, О.О. (Держава і право, 2010)
Досліджено ґенезу становлення принципу єдиного громадянства як основного фактора збереження єдності України. Виділені етапи – рабовласницький, феодальний, буржуазний та сучасний.