Місце прикордонного контролю в системі державного контролю - Костин, О.Ю. (Держава і право, 2010)
Визначається поняття контролю, державного контролю, їх ознаки та особливості, розкривається зміст правового поняття публічна адміністрація та «прикордонний контроль», а також місця прикордонного контролю в системі державного контролю, його значення, особливості та ознаки.