До питання про визначення політичної партії - Богашева, Н.В. (Держава і право, 2010)
Розглядається проблема визначення поняття «політична партія» у контексті питання критерію належності новоствореного об’єднання громадян до цього виду об’єднань. Порівнюються політологічні та юридичні (доктринальні та нормативні) визначення політичної партії. Вказується на перевантаженість функціонального підходу до цієї проблеми. Пропонується критеріальне визначення політичної партії.