Ліквідація підприємства, скорочення чисельності або штату працівників: історико-правовий огляд - Величко, Л.Ю. (Держава і право, 2010)
Здійснюється історико-правовий огляд правового регулювання розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у випадку скорочення чисельності або штату працівників. Розглядається історичний шлях розвитку трудового законодавства.