Речовий інтерес у цивільному праві - Харченко, Г.Г. (Держава і право, 2010)
Розглядається природа речового інтересу як класифікаційного критерію, що може визначати характер цивільних правовідносин і суб’єктивних прав, а також впливати на виникнення та припинення речових прав у особи.