Кримінально-правова характеристика об’єкта злочину за порушення правил екологічної безпеки в Україні - Антонюк, У.В. (Держава і право, 2010)
Аналізуються поняття та особливості об’єкта злочину за порушення правил екологічної безпеки, а також визначаються ознаки екологічних вимог як елемента об’єкта даного складу злочину.