«Поважні причини» як ознака, що виключає злочинність ненадання допомоги хворому медичним працівником - Чеботарьова, Г.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуті проблеми формулювання змісту такої категорії, як «поважні причини», що, згідно із ст. 139 КК мають значення для оцінки правомірності ненадання допомоги хворому медичним працівником.