Регіональна ідентичність як категорія політичної практики в добу глобалізації - Алєксєєнко, І.В. (Держава і право, 2010)
Розглянуто концептуальні підходи до поняття «регіональна ідентичність», до формування ідентичності в багатокультурних спільнотах, визнано регіональну ідентичність як похідну від політичної культури суспільства і водночас як чинник її формування, що визначає регіональну ідентичність як концепт в сучасних політичних трансформаціях в добу глобалізації.