Можливості удосконалення поняття та класифікації криміналістичної зброї - Поліщук, С.М. (Держава і право, 2010)
Запропоноване новітнє поняття криміналістичної зброї та її різновидів: механічної, вогнепальної та вибухової. Розкрито сутність базових ознак криміналістичної зброї – виготовлення, переробка та застосування, коли під останньою розуміється застосування з метою вбивства людини чи заподіяння їй суттєвої шкоди військової, антиделіктної, промислової, мисливської, риболовецької, спортивної, навчальної (тренувальної), сувенірної, обрядової або антикварної зброї, а також спеціальних чи побутових предметів (пристроїв).