Typification of four species of Linum L.: L. flavum L., L. hirsutum L., L. extraaxillare Kit., L. nervosum Waldst et Kit - Optasyuk, O.M.; Mosyakin, S.L. (Інститут ботаніки ім. М. Г. Холодного НАН України, 2006)
У результат! критико-систематичного опрацювання роду Linum L. флори України проаналізовано автентичний матеріал більшості видів цієї групи, які зберігаються в гербаріях LLNN, S- LLNN, ВР (фотокопії зразків), LE, MW, KW. Проведено лектотипіфікацію видів родуідашя: L. hirsutumh. (Herb. Linn. No. 396.11. — LLNN); L. flavum L. («...Calenburg et Badenae Austriae». Herb. Burser XII: 37. — UPS); L. extraaxillare Kit. {«Linum extraaxillare mihi. Semina sub. nom. L. alpini missa e Scepusio», in Herb. Kit. No. 208. — BP, 3278); L. nervosum Waldst. et Kit. («ad Pancsovam», Herb. Kit. No. 216. — BP, 3286). Для кожного виду вказані основна синоніміка, номенклатурний тип (за протологом) та лектотип, автор його виділення та місце зберігання.