Макроекономіка: ефект позитивних очікувань - Довбенко, М.В. (Вісник НАН України, 2012)
Нобелівську премію з економіки отримали американські економісти Томас Сарджент (Thomas Sargent) і Крістофер Сімс (Christopher Sims). Вони розробили методи, що дають змогу розрахувати зв’язок між економічною політикою і такими макроекономічними параметрами, як ВВП, інфляція, безробіття, інвестиції. Відзначенням престижною нагородою дослідників «причин і наслідків у макроекономіці» Нобелівський комітет підкреслив актуальність їхньої теорії про те, що настрої приватного сектору і позитивні очікування важливі для успіху як в економіці, так і в політиці.