Стратегія сталого розвитку крізь призму соціогуманітарної сфери - Куценко, В.І. (Вісник НАН України, 2012)
Розкрито сутність сталого розвитку, його складові. Особливу увагу зосереджено на необхідності подолання негативних соціально-економічних показників. При цьому головну увагу приділено соціальній складовій сталого розвитку, обґрунтовано шляхи вдосконалення соціогуманітарної сфери.