Актуальні проблеми вивчення компресії сталих виразів - Жуйкова, М. (Культура народов Причерноморья, 2005)
У статті розглядається явище компресії — виділення предиката з складу стійкого виразу, при якому предикат приймає семантику цілої фраземи. Показано, що формальний і семантичний збіги фраземи і предиката може бути результатом не тільки компресії, але і іншого процесу — "нарощенія" образного предиката іменним компонентом і перетворення його в стійке поєднання.