Своєрідність трансформації легендарно-апокрифічного матеріалув поемі Леоніда Мосендза „Вічний корабель” - Приходько, М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Серед усього розмаїття художнього світу письменника важливе місце посідають легендарноапокрифічні мотиви. Зокрема, вони наявні у поемі „Вічний корабель”, яка була надрукована у 10-ій книзі львівського „Вісника” за жовтень 1933 року. Написання цієї поеми, над якою Л.Мосендз працював майже десять років, було завершено під час перебування у Братиславі.