Проблеми історіографії етнонаціонального та міжнародного аспекту діяльності українського Червоного Хреста - Журба, М.А. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Метою даного дослідження є висвітлення історіографічної традиції етнонаціонального та міжнародного аспектів діяльності Українського Червоного Хреста. Виходячи з мети, завданнями даного дослідження є висвітлення радянської історіографії згаданих аспектів діяльності Українського Червоного Хреста, сучасної історіографії діяльності цього громадського об’єднання.